>

Colectare deșeuri electrice și electronice în Târgu Jiu

Campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în Târgu Jiu.

Colectare deșeuri electrice. În perioada 25 – 30 septembrie, locuitorii din Târgu Jiu, sunt încurajați să participe la protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice (DEEE).

Primăria Municipiului Târgu Jiu, ECOTIC și operatorul autorizat eColectare.ro organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane).

Pentru a încuraja comportamentul responsabil organizatorii oferă un premiu instant cetățenilor care predau peste 15 kg deșeuri electrice (conform regulamentului publicat pe siteul ecotic.ro, în limita stocului disponibil).

Colectarea se va face gratuit de la domiciliu, prin mașina de colectare, în urma comenzilor telefonice sau online 0752-568.092. De asemenea, deșeurile electrice se pot preda direct la punctul de colectare din Str Termocentralei, 27. Programul punctul de colectare este: Luni, Miercuri și Vineri program 09:00-17:00, iar sâmbătă 9:00-12:00.

Parteneri și organizatori: Primăria Municipiului Târgu Jiu, ECOTIC și eColectare.ro

Descărcați de aici regulamentul campaniei.

Centrul de Colectare Deșeuri Electrice Târgu Jiu

Date privind centrul de colectare deșeuri electrice (DEEE) din Târgu Jiu:

  • adresă: Str. Termocentralei 27
  • program: Luni, Miercuri și Vineri 09:00-17:00.
  • informații și programări pentru preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice: 0752-568.092.

Prin implicarea în acest proiect de colectare a deșeurilor electrice, Municipiul Târgu Jiul își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător. Așadar, să fim conștienți de necesitatea colectării selective a acestui tip aparte de deșeu pe care o comunitate îl generează.

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentanții eColectare.ro la numărul de telefon: 0752-568.092 sau la email: contact@eColectare.ro

Colectare deșeuri electrice Târgu Jiu
Colectare deșeuri electrice Târgu Jiu

Despre Ecotic și studiul privind deșeurile electrice

Conform studiului ECOTIC din anul 2022 “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” doar o treime din populația României cunoaște un punct de colectare a deșeurilor electrice. Ami mult, la întrebarea adresată populației în ceea ce privește debarasarea de deșeurile electrice, peste 60% din populație a spus ca au intenția de a preda spre reutilizare sau la un punct de colectare specializat.

Campania de colectare a deșeurilor electrice reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția comunității asupra importanței colectării selective a aparatelor electrice sau electronice. Iată de ce electrocasnice uzate, vechi sau defecte se colectează cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

Este esențial să înțelegem că deșeurile electrice reprezintă un flux de deșeuri ce ridică o provocare din ce în ce mai mare. Deoarece numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, nevoia de materii prime și materiale necesare pentru fabricarea produselor noi este în creștere.

Colectarea deșeurilor electrice și electronice – beneficii

Efortul de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor electrice aduce beneficii multiple:

  • reduce poluarea prin tratarea în fabrici de reciclare specializate a deșeurilor electrice – multe din ele cu potențial periculos;
  • reduce încărcarea gropilor de gunoi;
  • redă circuitului de producție materii prime, care altfel s-ar pierde.

eColectare.ro este un serviciu specializat autorizat pentru colectarea și managementul deșeurilor electrice. Compania se ocupă de raportarea corectă și completă a categoriilor și cantităților colectate către autoritățile de mediu.

Call Now Button