>

Colectare deseuri electronice

Deseurile electrice si electronice (DEEE) sunt deosebit de daunatoare mediului inconjurator, de accea intervine aici operatiunea de reciclare si extragere a elementelor componente (practic metalele sunt sintetizate si grupate apoi refolosite pentru crearea unor noi componente. Va prezentam in cele ce urmeaza cateva categorii de deseuri electrice & electronice ce pot fi predate cu succes catre echipa noastra:

  • Echipamente IT&C: monitoare crt sau lcd, unitati calculatoare, laptopuri, imprimante laser sau deskjet, ups-uri, servere, echipamente de retea, echipamente de telecomunicatii, componente de orice fel, accesorii;
  • Electronice: televizoare, plasme, echipamente multimedia, vcr, dvd;
  • Electrocasnice: masini de spalat, frigidere, cuptoare cu microunde, aragaze, aparate de cafea, orice tip de aparat electrocasnic de dimensiuni mici;

Include totalitatea echipamentelor electronice ce se intalnesc in gospodarie sau in vecinatatea acesteia. Vorbim aici de : computere (contin atat metale cat si plastic), frigidere si aparate frigorifice complexe (contin metal dar si un element foarte periculos pentru mediu – freonul), hote, uscatoare, televizoare, monitoare (monitoarele LCD de generatie veche contin mercur, un metal daunator un primul rand omului), precum si alte aparate.

  • Baterii si acumulatori – de toate tipurile si capacitatile

Un roman utilizeaza in medie 8 baterii pe an. In majoritatea cazurilor acestea nu pot fi reincarcate (de exemplu bateriile cu zinc-carbon si magneziu alcalin – baterii pentru scopuri generale). Reciclarea acestora este foarte simpla si eficienta iar metalele componente sunt astfel impiedicate sa intre in contact cu mediul inconjurator. Similar se procedeaza si in cazul acumulatorilor, care devin inutilizabili dupa atingerea ciclurilor limita de incarcare.

  • Acumulatori auto & industriali

Fie ca vorbim de acumulatori auto, acumulatori pentru iluminarea spatiilor sau alte tipuri de componente menite sa stocheze energia, reciclarea acestora este foarte importanta atat in vederea protectiei mediului cat si pentru refolosirea plumbului, mercurului sau a altor deseuri periculoase (acumulatorii intra in aceasta categorie).

colectare-echipamente-electrice-electronice

  • Echipamente electronice industriale

Acest tip de colectare se adreseaza mai ales companiilor, fabricilor precum si institutiilor cu un volum mare de materiale ce urmeaza a fi inlocuite. Includem aici posibilitatea de reciclare a: unitatilor de productie (roboti industriali, linii de montaj, linii de asamblare, elemente mecanice), unitati de stocare (birouri, depozite), precum si altor tipuri de materiale.

  • Alte componente

Compania noastra ofera posibilitatea de transport gratuit de la locatia dumneavoastra, precum si intocmirea documentelor specifice pentru casare si scoatere din uz.

COMANDA ACUM – RIDICARE GRATUITA DESEURI DE LA DOMICILIU / COMPANIE (click aici)

Call Now Button