>

Start Rabla pentru Electrocasnice editia 2020!

Românii care doresc să scape de electrocasnicele şi electronicele vechi din casă pentru a achiziţiona unele noi, cu un consum de energie mai mic, vor primi de la stat vouchere pentru fiecare aparat nou achizitionat. Prin acest program, este finanţată achiziţia a nouă tipuri de aparate electrice şi electrocasnice, iar o noutate pentru ediţia din acest an este acordarea de vouchere pentru laptopuri şi pentru tablete.

Scopul acestui program aflat la a treia ediţie este sa incurajeze populatia sa recicleze corect si responsabil frigiderele, masinile de spalat, laptopurile si tabletele odata ajunse deseuri.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale programului Rabla pentru electrocasnice este consumul redus de energie electrică al aparatelor care va scădea costul facturilor la electricitate. Spre exemplu, un frigider din clasa A+ realizează o economie de energie de până la 25% faţă de aparatele din clasa imediat următoare, clasa A, şi până la 40% faţă de clasa B.

Optimizarea consumului de electricitate este o metoda eficientă de a face economii substanţiale la facturi, iar un pas către reducerea cheltuielilor pentru utilităţi este renunţarea la vechile electrocasnice.

În acest an, programul  are un buget de 40 milioane de lei.

Persoanele fizice interesate să se înscrie în programul Rabla pentru Electrocasnice trebuie să intre în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul AFM şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/. Pe această platformă, clienţii vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditaţi în program.

eColectare.ro este partener pentru colectarea, reciclarea deseurilor electrice si electrocasnice in programul Rabla pentru urmatorii comerciati  validati: eMAG.ro, IDEALL.ro, Badabum.ro.

Echipa eColectare.ro va pune la dispozitie servicii de colectare gratuite pentru deseurile de echipamente electrice si electronice: frigidere, masini de spalat, aragaze, aer conditionat, echipamente IT ce ulterior ajung in fabricile de reciclare. Prin colectare si reciclare se obtin atat beneficii asupra mediului inconjurator, reducerea poluarii, economie de material, cat si beneficii financiare.

Call Now Button