>

Colecteaza si recicleaza frigiderul vechi

Frigiderele, congelatoarele, combinele frigorifice odata ajunse la finalul ciclului de viata devin deseuri periculoase pentru noi dar si pentru mediul inconjurator.

Vrei sa “arunci” frigiderul defect, si nu stii unde ? Este ilegal sa il abandonezi in natura sau la gunoi ! Cu o simpla comanda, noi te putem ajuta, venim la domiciliu si ridicam frigiderul stricat de oriunde din gospodarie, fara nici un cost.

Frigiderul, datorita agentului de racire, freonul, compus ce face parte din categoria CFC (Clorofluorocarbon) este un echipament electrocasnic periculos pentru natura. Odata ce ajunge deseu, frigiderul trebuie sa fie tratat separat de restul deseurilor, agentul frigorific neutralizat iar restul componentelor reciclate in fabrici autorizate.

Frigiderele vechi contin amoniac – compus chimic, toxic, cu miros intepator. Gazul de amoniac are acțiune caustică în contact cu suprafețele umede, fiind iritant al pielii, mucoaselor căilor respiratorii, digestive sau ochilor. O concentrație de amoniac de 0,5% în aerul inspirat produce în timp de 30-60 de minute moartea.

 

Call Now Button